27 aprilie - Buletin Informativ Județul Arad
27 aprilie - Buletin Informativ Județul Arad
27.04.2020

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 351 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este tot 677. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 267, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3353.

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 380 de persoane și 19 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 47 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 75.000 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 109 persoane cu privire la respectarea măsurii de autoizolare la domiciliu și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 27.000 lei.

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 48 de cadre și 22 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 26.04.2020, ora 7.00 – 27.04.2020, ora 7.00),  500 de persoane, în urma celor constatate întocmind 3 procese verbale de contravenție pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, valoarea totală a amenzilor fiind de 7.000 lei.
Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.