Cîțu, despre șomajul tehnic la bugetari
Cîțu, despre șomajul tehnic la bugetari
13.04.2020

Ministrul Finanţelor Publice consideră că este dificil de vorbit în prezent despre şomajul tehnic în sectorul public, deoarece este greu de interpretat, măsura nu poate fi aplicată unitar şi este nevoie de tot aparatul administrativ în lupta cu criza coronavirusul, potrivit AGERPRES.
Acesta a fost întrebat când va începe să se aplice schema privind şomajul tehnic pentru bugetari şi a reiterat că la ministerul de Finanţe nu există aşa ceva în discuţie.
Pe de altă parte, întrebat dacă se gândeşte la o schemă discutată la nivel paneuropean conform căreia angajaţii de la privat să fie păstraţi, dar să fie plătiţi parţial, pentru muncă parţială, şeful de la Finanţe a răspuns că există mai multe scheme ce vor fi discutate cu sectorul privat şi că există şi această variantă, dar nu sunt luate decizii.
Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut recent miniştrilor să analizeze la nivelul fiecărui domeniu şi al fiecărei entităţi aplicabilitatea ordonanţei de urgenţă care vizează introducerea unei forme de şomaj tehnic pentru sistemul public.
El a susţinut că "solidaritatea trebuie să se manifeste" într-o astfel de situaţie şi că toţi trebuie "să preia pe umeri" din greutatea crizei generate de epidemie.
Premierul a menţionat că a optat pentru acest mecanism inclusiv "din raţiuni epidemiologice", pentru a reduce riscul de răspândire a noului coronavirus. Integral pe agerpres.ro

Sursa: AGERPRES

Foto: AGERPRES