Creştere cu 50% a căutărilor de job-uri în luna mai
Creştere cu 50% a căutărilor de job-uri în luna mai
03.06.2020

Luna mai a adus o creştere a numărului de aplicări la job-uri cu peste 50% faţă de aprilie şi cu mai bine de 45% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă fiind angajaţii din transport, financiar, inginerie, vânzări şi medical&pharma, arată o analiză efectuată de o platformă de recrutare online, informează AGERPRES.

„Odată cu relaxarea restricţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă, a crescut şi interesul românilor de a-şi căuta un nou job sau, cel puţin, de a evalua ofertele angajatorilor. Dacă în lunile anterioare cele mai multe căutări erau pentru joburi remote sau work from home, în luna mai angajaţii români au fost mai puţin interesaţi de această opţiune (-35% mai puţine căutări pentru joburi remote). Angajaţii din transport, financiar, inginerie, vânzări şi medical&pharma au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă în luna mai, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de peste 120.000”, precizează platforma BestJobs.

Job-ul vedetă al lunii mai, care a strâns cele mai multe aplicări (2.321), vine de la un retailer de îmbrăcăminte care a căutat să recruteze prin BestJobs lucrători comerciali pentru magazinele sale. Integral pe www.agerpres.ro

Sursa: AGERPRES