Drumarii au adunat sute de metri cubi de deşeuri din apropierea punctelor de frontieră Nădlac I şi Nădlac II
Drumarii au adunat sute de metri cubi de deşeuri din apropierea punctelor de frontieră Nădlac I şi Nădlac II
27.05.2020

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara adună, în ultimele luni, cantităţi foarte mari de deşeuri din zona de frontieră, mai ales de lângă punctele de trecere Nădlac I şi Nădlac II, unde adesea se formează coloane de maşini care aşteaptă mult pentru tranzitare, timp în care unii călători aruncă gunoaie lângă şosea, informează AGERPRES.

Cele mai mari probleme sunt la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în special din cauza traficului greu. Aici sunt frecvent coloane de camioane pe sensul de ieşire din România, iar într-o lună se adună, de pe marginea autostrăzii A1, sute de metri cubi de deşeuri. În perioada 15 martie - 15 aprilie, drumarii au strâns 410 metri cubi de deşeuri de pe o distanţă de doar un kilometru înainte de vamă. De pe 55 de kilometri de drumuri din zona Pecica - frontiera cu Ungaria se strângeau anul trecut 225 de metri cubi de gunoaie.

„Problema întâmpinată este faptul că participanţii la trafic aruncă deşeurile pe jos, inclusiv cele posibil contaminate (măşti, mănuşi de unică folosinţă), deşi există coşuri de gunoi, tomberoane, containere în toate spaţiile de repaus de pe drumurile naţionale sau autostradă”, a declarat, pentru şeful DRDP Timişoara, Horaţiu Simion. Primarul oraşului Nădlac, Ioan Mărginean, a precizat că au existat probleme şi în ultimele zece zile, după încheierea stării de urgenţă, când a fost înregistrat un număr mare de intrări şi ieşiri din ţară. Integral pe www.agerpres.ro

Sursa: AGERPRES