Infrastructura de la frontiera cu Ungaria e folosită la maximum, numărul angajaţilor a fost triplat
Infrastructura de la frontiera cu Ungaria e folosită la maximum, numărul angajaţilor a fost triplat
26.05.2020

Noul inspector general al Poliţiei de Frontieră, Liviu Bute, a declarat, vineri, că infrastructura de la frontiera cu Ungaria este folosită la maximum în ultima perioadă, iar numărul angajaţilor a fost triplat, în încercarea autorităţilor de a reduce timpii de aşteptare pentru tranzitare, informează AGERPRES.

Referitor la faptul că unele puncte de frontieră deschise în ultimele zile nu pot fi tranzitate în permanenţă de către călători, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a declarat că „direcţionarea nu este făcută de autorităţile române, este făcută în Ungaria, de partea maghiară".

Mulţi dintre cei care au revenit în ţară în ultima perioadă au declarat că de pe teritoriul Ungar au fost direcţionaţi către Nădlac I de către autorităţile statului vecin, chiar dacă au vrut să meargă către alte puncte. Astfel, la Nădlac I a fost mai mare aglomeraţia, în timp ce la alte puncte, precum Vărşand sau Turnu, nu sunt timpi mari de aşteptare pentru tranzitare. Liviu Bute a amintit că la frontiera cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere, din care trei sunt doar pentru lucrătorii transfrontalieri, respectiv Cenad, Salonta şi Săcuieni, iar celelalte opt sunt deschise traficului internaţional, respectiv Nădlac I, Nădlac II, Turnu, Vărşand, Borş, Valea lui Mihai, Urziceni şi Petea. Pe sensul de intrare în România, programul de trecere este continuu, iar la ieşire este continuu doar pentru traficul de marfă. La traficul de călători, programul este între orele 07,00 şi 01,00. Totuşi, pentru microbuze şi autocare, respectiv pentru vehicule care transportă mai mult de opt pasageri, există căi speciale de trecere la Nădlac II şi Borş. Integral pe www.agerpres.ro

Sursa: AGERPRES