Nelu Tătaru: Încă mergem spre vârf, dar e o pantă lină
Nelu Tătaru: Încă mergem spre vârf, dar e o pantă lină
29.04.2020

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România încă merge spre vârful pandemiei de coronavirus şi se aşteaptă ca în următoarele două săptămâni să scadă numărului cazurilor noi „de la o zi la alta”, informează AGERPRES.

El a precizat că vin câteva zile libere, de 1 Mai, iar momentul trebuie foarte bine gestionat pentru a preveni apariţia unor noi focare.

Ministrul Sănătăţii speră ca în următoarele două săptămâni să scadă numărul cazurilor noi şi al deceselor iar după data de 15 mai să se poată trece la o relaxare a măsurilor.

„Sperăm că în următoarele două săptămâni vom observa de la o zi la alta o scădere a numărului de cazuri noi, o scădere de decese, o scădere a numărului de terapie intensivă, cele care pun probleme şi putem spera ca după 15 mai, atunci când expiră starea de urgenţă prin prelungirea decretului dat de domnul preşedinte Klaus Iohannis, să putem gândi şi o relaxare, dar până atunci nu vorbesc de relaxare, vorbesc de aceleaşi precauţii, de aceleaşi recomandări, de aceeaşi izolare şi distanţare socială”, a afirmat Tătaru. Integral pe www.agerpres.ro

Sursa: AGERPRES