Psihologii World Vision România oferă consiliere gratuită pentru părinţii şi copiii afectaţi de pandemie.
Psihologii World Vision România oferă consiliere gratuită pentru părinţii şi copiii afectaţi de pandemie.
07.04.2020

Psihologii World Vision România oferă consiliere gratuită pentru părinţii şi copiii afectaţi de pandemie, informează AGERPRES. Potrivit unui comunicat al World Vision România, 900 de copii şi părinţi din mediul rural au primit consiliere în ultimele trei săptămâni. "Psihologii din cadrul Fundaţiei World Vision România oferă consiliere gratuită pentru orice părinte sau copil afectat emoţional de situaţia generată de COVID-19.

Izolarea socială, închiderea şcolilor, dar şi pierderea locurilor de muncă, scăderea venitului familiei sau scenariile negative cu privire la starea de sănătate sau a economiei cresc nivelul de anxietate atât al părinţilor, cât şi al copiilor", potrivit World Vision România. Conform fundatiei, riscul de expunere a copiilor la violenţă fizică sau verbală creşte în perioada restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, astfel persoanele care au nevoie de ajutor psihologic în următoarea perioadă pot scrie pe adresa de email a fundatiei, iar unul dintre psihologii World Vision va reveni către ei pentru o şedinţă de consiliere.

Fundaţia World Vision România a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru familiile din mediul rural în perioada pandemiei de coronavirus pentru a interveni de urgenţă cu ajutorul necesar pentru cei peste 14.000 de copii şi 7.000 familii care fac parte din programele sale. Integral pe www.agerpres.ro

Sursa: AGERPRES