Studiu: 43,6% dintre respondenţi consideră relativ adecvată atitudinea autorităților în raport cu prevenirea extinderii pandemiei COVID-9
Studiu: 43,6% dintre respondenţi consideră relativ adecvată atitudinea autorităților în raport cu prevenirea extinderii pandemiei COVID-9
07.05.2020

43,6% dintre respondenţii studiului „Impactul psihologic al pandemiei Covid-19 în populaţia supusă autoizolării/carantinei”, publicat pe site-ul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", consideră relativ adecvată atitudinea autorităţilor în raport cu prevenirea extinderii pandemiei COVID-19, 32,5% eficientă/adecvată, iar inadecvată/ineficientă 23,9%, informează AGERPRES.

Comunicarea cu persoanele din cadrul aceleiaşi locuinţe nu a fost semnificativ afectată, consideră majoritatea respondenţilor aflaţi în (auto)izolare/carantină.

În privinţa îngrijorărilor cele mai importante în această perioadă, respondenţii au menţionat în primul rând neliniştea legată de sănătatea celor apropiaţi (43,7%), apoi cele corelate cu sănătatea proprie (15,8%), urmate de cele alimentate de securitatea financiară a familiei (12%), viitorul financiar al propriei persoane (7%), viitorul profesional (4%).

Potrivit studiului, în perioada autoizolării 38,2% au afirmat că pot lucra de acasă, fără diferenţe în plan financiar (20,8%), ori cu pierderi financiare (17,4%), iar 11% erau în şomaj tehnic.

În privinţa nivelului de optimism, respondenţii au admis un nivel redus (43%) sau foarte redus (35%), doar 20% un nivel moderat şi 22% un nivel ridicat de încredere în rezolvarea pe termen scurt (2-4 săptămâni) a situaţiei de criză epidemiologică.

Datele au fost culese prin intermediul unui chestionar online care a putut fi completat de respondenţi în perioada 21.03 - 20.04.2020. Integral pe www.agerpres.ro

Sursa: AGERPRES