Trei noi drumuri județene vor fi modernizate: Cermei-Beliu, Cermei-limită Bihor și Seleuș-Șicula
Trei noi drumuri județene vor fi modernizate: Cermei-Beliu, Cermei-limită Bihor și Seleuș-Șicula
01.05.2020

Consiliul Județean Arad continuă proiectul de modernizare a drumurilor județene. Astăzi, în ședința ordinară, consilierii județeni au aprobat costurile și detaliile tehnice pentru trei noi tronsoane de drum județean: DJ 793 Cermei-Vasile Goldiș-Beliu, DJ 709 Cermei-Șomoșcheș-Berechiu-limită județ Bihor, respectiv DJ 709 Seleuș-Șicula.

„În cadrul proiectului de modernizare a peste 300 de kilometri de drumuri județene, continuăm cu aprobarea costurilor pentru încă trei drumuri, cu o lungime totală de peste 32 de kilometri. Creăm astfel o rețea de drumuri în nord-vestul județului, având în centru comuna Cermei. În plus, se creează o nouă legătură modernă cu județul Bihor, ceea ce va facilita deplasarea forței de muncă, dar și dezvoltarea economică și turistică”, a precizat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. 

Drumul județean care leagă localitățile Cermei, Vasile Goldiș și Beliu va fi modernizat, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 28.265.317 lei (TVA inclus). Drumul, în lungime de 10 kilometri, va fi asigurat cu 150 de accese la proprietăți, rigole, 29 de podețe transversale și 44 laterale, inclusiv reabilitarea a două poduri, executarea marcajelor rutiere, montarea indicatoarelor și instalarea unor stâlpi reflectorizanți, pentru o mai bună vizibilitate pe timp de noapte sau în condiții de vreme nefavorabilă. Durata estimată este de 24 de luni (3 luni proiectare+21 luni execuție).

Tronsonul de drum aflat între Cermei și limită județ Bihor, în lungime de circa 16 kilometri, este estimat la 41.451.805 lei. Acest tronson va fi amenajat cu 335 de accese la proprietăți, 54 podețe transversale, 106 podețe laterale, reabilitarea unui pod și asigurarea cu semnalizări orizontale, verticale și stâlpi reflectorizanți. Durata estimată este de 24 de luni (3 luni proiectare+21 luni execuție).

Drumul Seleuș-Șicula are o valoare a investiției de 14.773.592 lei, cu o lungime de 6,3 kilometri. Conform indicatorilor tehnici, vor fi realizate 13 accese la proprietăți, 33 podețe laterale, reabilitarea a două poduri, parapet de protecție, și 498 stâlpi reflectorizanți. Durata estimată este de 20 de luni (3 luni proiectare+17 luni execuție).