Verificări în stradă privind restricționarea circulației și pentru siguranța cetățenilor
Verificări în stradă privind restricționarea circulației și pentru siguranța cetățenilor
25.04.2020

În ultimele 24 de ore, polițiștii au prins în flagrant delict 121 de persoane în timp ce comiteau infracțiuni. Au fost verificate peste 36.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină și au fost aplicate peste 4.700 de amenzi privind restricționarea circulației.
Și în cursul zilei de ieri, 24 aprilie, peste 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În ultimele 24 de ore, 392 de autovehicule (cu 1.365 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră. Au fost verificate 36.892 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. Acțiunile au avut ca rezultate întocmirea a 5 infracțiuni de zădărnicirea combaterii bolilor.
De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 4.795 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.
Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.765 de intervenții la evenimente, dintre care 2.311 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112, fiind organizate 311 acțiuni.
121 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 8 persoane urmărite au fost depistate.
În trafic, polițiștii au constatat 75 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 273 de permise și retrase 177 de certificate de înmatriculare.

Dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel. În misiunile lor, polițiștii au fost sprjiniți de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, jandarmi și efective ale M.Ap.N.

Sursa: politiaromana.ro

Foto: Facebook Poliția Română