8.600 de amenzi pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie, în ultimele 24 de ore
8.600 de amenzi pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie, în ultimele 24 de ore
13.04.2020

Poliţiştii au verificat, în ultimele 24 de ore, peste 31.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină şi au aplicat peste 8.600 de amenzi privind restricţionarea circulaţiei, în valoare de circa 19 milioane de lei.

"În ultimele 24 de ore, 508 autovehicule, cu 1.555 de persoane au fost preluate din zonele de frontieră. Au fost verificate 31.386 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a cinci dosare penale la art. 352 Cod penal privind zădărnicirea combaterii bolilor", a informat, luni, Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au prins în flagrant delict 146 de persoane în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea.

De asemenea, au realizat 3.413 intervenţii la evenimente, dintre care 2.895 au fost sesizate de cetăţeni prin 112, fiind organizate 321 de acţiuni.

"146 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi alte trei persoane urmărite au fost depistate. În trafic, poliţiştii au constatat 139 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 181 de permise şi retrase 131 de certificate de înmatriculare", a precizat IGPR.

Peste 12.000 de poliţişti au fost la datorie, duminică, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind Direcţiile de sănătate publică.

Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul stării de urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de peste 3.600 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, jandarmi şi efective ale MApN.